Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Vem jobbar i Nymble?

Carl Housten - Authorcarl.housten@osqledaren.se

Carl Housten - Illustratorcarl.housten@osqledaren.se

Isabelle Holmér - Illustratorosqledaren@ths.kth.se

Utöver alla förtroendevalda har kåren också anställda som får den dagliga verksamheten att gå ihop. Du kanske känner igen någon?

John Kåberg

  • Kanslichef, 3 år på THS, kc@ths.kth.se
  • Alumn från Civilingenjör och Lärare

Varför jobbar du på THS?

- Jag tycker att ingenjörsstudenter är typ den viktigaste målgruppen i hela världen. Det måste vara ingenjörer som löser klimatkrisen och andra utmaningar vi har framför oss, och där måste dem har bra förutsättningar för sina studier. Det vill jag bidra till.

När ska man kontakta dig?

- Om man har förslag på förbättring för Nymble eller Osqvik. Eller om man undrar hur det är att jobba på THS. Jag kan guida folk rätt i organisationen så man får prata med rätt person.

Hur är det egentligen att arbeta med studenter?

- Det är alltid nytt! Och det är på något sättet blodet i organisationen. Allra oftast är det jättekul - att få jobba med unga vuxna. Jag tror att det är orsaken till att många stannar och jobbar på kåren så länge. Man måste uppskatta att få introducera nya kollegor till arbetsplatsen.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Variationen. Ingen dag är sig lik, och jag får lära mig otroligt mycket saker - hela tiden. Och att alltid försöka hitta medlemsnytta, det känns alltid som en vinst när man lyckas med det.

Ingrid Iliou

  • Doktorandombudsman, 9 år på THS, drombudet@ths.kth.se

Varför jobbar du på THS?

- Jag kommer från facket som HR-specialist - här jobbar jag på andra sidan mot arbetsgivaren för att hjälpa doktorander i svåra situationer. Jag trivs väldigt bra i min yrkesroll, att som ombudsman få hjälpa människor som har det svårt. Jag har tidigare arbetat 9 år på facket, Unionen.

När ska man kontakta dig?

- Så fort som möjligt! När man mår dåligt på jobbet [som doktorand], det spelar ingen roll vad orsaken är. När man behöver prata med någon helt enkelt. Man ska inte vänta, skicka ett mejl så fort som möjligt.

Hur är det egentligen att arbeta med studenter?

- Jättekul faktiskt! Jag jobbar bara för doktorander, men även för att på längre sikt försöka påverka KTH att bli bättre vad gäller arbetsmiljö, arbetsrätt och framförallt ledarskapsfrågor.

Vad är egentligen en ombudsman?

- En ombudsman är en person som företräder någon annan - man hjälper någon så att hen slipper vara helt ensam i en svår situation. Jag jobbar 100% konfidentiellt. Allt doktoranderna berättar stannar hos mig.

Linnea Lindell

  • Kommunikatör, 3 år på THS, kommunikation@ths.kth.se

Varför jobbar du på THS?

- Det var en slump att jag hamnade här egentligen, men jag är kvar för att det ger roliga utmaningar och för att jag har fantastiska kollegor. Att få bygga upp kommunikationen från grunden.

När ska man kontakta dig?

- Jag har inte så mycket kontakt med studenter, utan mest med sektioner. Man får gärna kontakta mig ifall man har frågor om THS som varumärke, våra sociala medier eller hemsida.

Hur är det egentligen att arbeta med studenter?

- Jag tycker det är underbart. Det roliga med det blir att det kommer in nya personer med nya perspektiv. Och studenter överlag har så mycket driv i det dem gör. Det är häftigt ur ett kommunikationsperspektiv att jobba med två olika arbetsgrupper (kårledningen och kansliet) som driver en organisation som skapar utmaningar och möjligheter.

Vad är det roligaste du har designat i tjänsten?

- Vår brandbook! Det är den grafiska profilen som jag verkligen brinner för.

Sven Alexandersson

  • KårX, 36 år på THS, lokalbokning@ths.kth.se
  • THS Hedersmedlem tillika Legend

Varför jobbar du på THS?

- För att jag älskar att vara med er studenter, att vara på Quarnevalen, att umgås med intelligenta människor. Jag har alltid hållt på med föreningsliv hela livet!

När ska man kontakta dig?

- Alltid om allt. Det kan komma vad som helst va!

Hur är det egentligen att arbeta med studenter?

- Det har ju varit mitt liv så jag måste ju trivas med det rätt bra. Jag har alltid jobbar i föreningslivet - med små barn och så. Och att få göra det på arbetstid också är fantastiskt.

När vi intervjuade dig för fem år sen sa du att du aldrig gått ända bort till Maskinparken. Har du varit där än?

- Jo Men det har jag gjort nu! Äntligen.

Marcus Andersson

  • KårX, snart ett år på THS, kårx@ths.kth
  • Civilingenjör och lärare klass 2017

Varför jobbar du på THS?

- Det är en organisation jag känner igen, känner mig bekväm i och vill bidra till. [som tidigare Evenemangschef har han mycket bra koll på organisationen]

När ska man kontakta dig?

- Om du har frågor om Mecenatkortet eller SSSB. Fyller upp lite för Sven också.

Hur är det egentligen att arbeta med studenter?

- Många gånger tacksamt. Vi finns till för att bistå med stöd och trygghet och det är sällan att det kommer in problem som vi inte kan lösa.

Vad är din favoritöl?

- Beroende på tillfälle, men jag skulle säga att det är Omnipollos Noa Pecan Mudcake Bourbon Barrel Aged. För något lite enklare, en kall Norrlands.

Mikael Erixon

  • Fastighetsskötare, ett år på THS, fastighet@ths.kth.se

Varför jobbar du på THS?

- Jag gillar att få jobba med en variation av praktiska göremål i en miljö som är livfull och kreativ. Ingen dag blir riktigt den andra lik. Det finns en buffé av saker att pyssla med.

När ska man kontakta dig?

- När det är något gällande huset. Felanmälan runt saker i huset. Ser du vatten där det inte ska vara, så är det en jätteviktig grej. Men jag hoppas att man förstår allvaret i det. Om man stör sig på en lampa som är trasig, en möbel som är trasig. Alla hårda, praktiska saker i huset.

Hur är det egentligen att arbeta med studenter?

- Tacksamt, roligt och kreativt! Det finns högt i tak för att göra mycket skojiga saker. Skoj måste man ha.

Vad är ditt bästa kuriosa om huset?

- Jag gillar berättelsen om när man var tvungen att sänka ner en ventilationsmodul genom taket med en helikopter. Det gick inte att få in på något annat sätt.

Publicerad: 2022-10-03

Ansvarig utgivare: Raquel Frescia
© 2008 - 2024 Osqledaren.