Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Det är okej att ta en paus

Mottagningssamordnare | Reception Coordinator, Filippa Larsson - Authormottagning@ths.kth.se

Mottagningssamordnare | Reception Coordinator, Julia Nordholm - Authormottagning@ths.kth.se

Nu är mottagningen äntligen här! För många på KTH, och inte minst för oss två mottagningssamordnare, så är det här en av årets höjdpunkter: att få välkomna dig och alla andra nya studenter. Framför er har ni nu två veckor av mottagning, två veckor av roliga aktiviteter där ni har möjlighet att lära känna nya personer och introduceras till allt som händer på campus.

Dessa veckor kallas ibland “intensivveckorna” eftersom det är två veckor helt dedikerade till mottagningen. Låt inte namnet stressa upp dig, för det finns nämligen inga krav på att delta i några av de eventen som arrangeras – efter att du deltagit i uppropet så är allt annat som händer helt frivilligt (såvida inte annan information anges). Detta betyder att du antingen kan välja att delta i vartenda event som står på ditt mottagningsschema, välja ut ett par särskilda event som tilltalar dig mest eller helt enkelt inte dyka upp alls. Det är upp till dig!

Det finns inget rätt eller fel när det kommer till deltagande under mottagningen, men perioden är ett ypperligt tillfälle att lära känna dina klasskamrater, lära dig hitta på campus, få information om kåren och din sektion – och såklart att ha riktigt kul! Den första tiden på KTH kan kännas tuff och som en stor omställning för många. De studiekamrater du lär känna under mottagningen kan vara ett bra stöd att ha med dig under hösten för att känna dig tryggare och genom att plugga tillsammans kan ni hjälpa varandra i ert lärande.

På KTH så anordnar varje sektion sin egen mottagning, vilket innebär att alla mottagningar är unika. Det innebär också att det händer väldigt mycket på campus under de två intensivveckorna och det är mycket folk i rörelse. Campus blommar upp och det finns nästan en festivalkänsla i luften. Det är dans, musik och aktiviteter överallt under mottagningen.

Även om varje mottagning är unik för sitt motsvarande program, så finns det några delar av mottagningen som är detsamma för alla. En av dessa är att det finns introduktionskurser för alla program. En annan är Kårens Dag & Campus Fair den 24:de augusti, som är ett perfekt tillfälle att få insyn i vad studentkåren, det vill säga THS, har att erbjuda dig under din studietid. Dagen avslutas med Kårens Kväll där hela Nymble, som är kårens egna hus, omvandlas till en nattklubb.

Det är viktigt att känna efter om det blir för mycket. Det är okej att ta en paus! Om du går hem mitt under dagen så kan det vara bra att nämna det för en mottagare (äldre student som är engagerad i mottagningen), så att de har koll. Tänk även på att stanna hemma om du är sjuk, för det viktigaste är alltid att du ska må bra, fysiskt och mentalt. Mottagningen är kul, men det är den bara om man har ork och hälsa för att faktiskt klara av att njuta av det roliga!

De som är engagerade i mottagningen är utbildade och de strävar alla efter att du ska få en så bra start på din studietid som möjligt. Om det trots detta skulle hända något som gör dig obekväm, rädd eller något som på något annat sätt inte känns som att det gick rätt till, så finns det många olika människor du kan kontakta, för vi vill att du ska känna dig trygg och välkommen under hela mottagningen. I första hand kan du vända dig till dina mottagare, de äldre studenterna som är engagerade i mottagningen. Sen kan du vända dig till de som är ansvariga för mottagningen på din sektion, eller ordförande på sektionen. De har ett övergripande ansvar för allt som händer på sektionen under hela mottagningen. Du har även möjlighet att vända dig till oss centralt på THS. Lättast att få kontakt med oss är via formuläret som du hittar på QR-koden nedan (eller här).

Med allt det här sagt, så vill vi, Mottagningssamordnare på THS, önska dig en alldeles underbar mottagning och vi hoppas du har lika mycket kul under mottagningen som vi har haft att planera inför den.


Publicerad: 2022-08-22

Ansvarig utgivare: Raquel Frescia
© 2008 - 2024 Osqledaren.