Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Festa roligt och säkert!

Evenemangschef | Event Manager, Petri Suoranta - Authorevent@ths.kth.se

Som ny på campus - vad behöver du veta om studentlivet på campus, och framförallt om festerna?

Vad är det första en ny student behöver veta om fester på KTH?

- Att de är kul! Man ska passa på medan man är student. Se till att följa event på sociala medier så man får plats, men känn inte press av att fastna för grupptryck och utsättas för alkoholhets eller så. Alla ska känna sig välkomna.

Vad finns det för olika slags fester?

- Jag arbetar mest med alkoholbaserade fester, vår mest vanliga är fredagspubarna som vi har varje fredag. Vi har också tentapub fyra gånger per år och några klubbar såsom Octo-beer fest och THS Cocktailparty. Alla sektioner och en del föreningar brukar arrangera regelbundna pubar och sittningar. Det förekommer också en hel del mer exklusiva och unika evenemang. Det är ett bra tillfälle att lära känna nya människor, ofta som man inte träffar genom studierna.

Vad är en Tentapub och varför bildas det en kö ända till Valhallavägen?

- En tentapub är Sveriges största nattklubb med regelbundna öppettider, hela kårhuset öppnas upp för en enda stor fest! Alla studenter kan fira att tentorna är klara och slappna av innan nästa läsperiod börjar. Det är ett av dem mest populära evenemangen på campus. Det är ett väldigt häftigt event att jobba på och fantastiskt att se hur kul alla har.

Hur tycker du att man ska bete sig på en fest?

- Det viktigaste är att ha kul, och respektera varandra. Det ska kul för alla. Dansa så mycket du kan, varje fest är trots allt en oförglömlig natt du aldrig kommer glömma. [förhoppningsvis]

Vem är det som organiserar alla de här festerna?

- I Nymble är det jag tillsammans med Programgruppen som arrangerar alla event. Sektioner och utomstående har också möjlighet att boka lokaler i huset för att hålla i event. Oavsett vart festen hålls eller vem som håller i det så är det studenter som arrangerar det ideellt.

Har du någon rolig kuriosa du vill dela med dig?

- Man är alltid snyggast bakom baren, och det är där man får veta alla hemligheter!

Vad har du för ansvar utöver att fixa feta fester?

- Dels sker det mycket administration för att allt ska fungera. Men också mindre projekt som att arbeta med sortimentet, och som att uppdatera miljön i huset. Sist satt vi upp TV-apparater i puben.

Publicerad: 2022-09-22

Ansvarig utgivare: Benjamin Javitz
© 2008 - 2023 Osqledaren.