Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Välkomna!

Benjamin Javitz - Authorbenjamin.javitz@osqledaren.se

Det är alltid svårt med förändring. Du kastas in i en ny miljö, flyttar till en ny skola, en annan stad, ett annat land eller till och med en annan kontinent.

Du tappar ditt fotfäste, din känsla av stabilitet och trygghet. Känslan av vad du ska göra eller inte göra, vilka regler som gäller, vem du ska fråga om hjälp, vilka val du ska göra och hur du kan växa.

När jag började mina studier 2015 i Tyskland hade jag ingen aning om vad som väntade mig. Mina föräldrar hade aldrig studerat och kunde inte ge mig råd, jag hade kämpat med min mentala hälsa i flera år och jag visste inte vem jag skulle vända mig till för hjälp. Men det stoppade inte mig, och det borde inte heller stoppa dig. Låt inte din osäkerhet hindra dig från att gå vidare och bygga din framtid. Förvandla den till nyfikenhet och passion, ta risker och prova nya saker, hitta din plats på KTH.

Tidningen du har i handen heter Osqledaren. Den är gjord av studenter, för studenter. Vårt uppdrag är att rapportera om saker som händer på KTH och THS, undersöka ämnen som berör studenterna och samtidigt underhålla dig. Alltid i studenternas intresse - för att göra din tid här bättre, rättvisare, öppnare och mer inkluderande.

Snart kommer du att delta i mottagningen, ett evenemang med tusentals studenter och hundratals organisatörer. Du kommer att lära känna dina medstudenter och lära dig hur du ska navigera i detta nya kapitel i ditt liv. Dina kommande år kommer att forma din framtid. Använd den här tiden för att hitta något som gör dig så passionerad, entusiastisk och fascinerad att du glömmer allt annat omkring dig. Leta efter det, inte bara i dina studier men också i din sektion och kårföreningar, på campus och i Stockholm. Sök inte bara efter kunskap men också efter människor. Du kanske träffar vänner eller partner för livet, mentorer eller människor som kommer att vända sig till dig för hjälp om några år.

På de här sidorna hittar du artiklar av förtroendevalda i THS Kårledning., ledningsgruppen i din studentkår. De är studenter som du, men har tagit ett år av sin tid för att göra din tid på KTH så fantastisk som möjligt. De ger dig tips, tricks och råd och uppmuntrar dig att delta. Möjligheterna är oändliga - från att samla fler märken än alla andra till att delta i varje spex eller gasque på campus, från att göra studentlivet mer hållbart till att göra det mer internationellt, från att delta i din sektion till THS central. Håll ögonen öppna - det är så mycket mer som väntar.

Publicerad: 2022-08-26

Ansvarig utgivare: Raquel Frescia
© 2008 - 2024 Osqledaren.