Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Välkommen till studentlivet!

THS Ordförande | Union president, Cornelia Haag - Authorordf@ths.kth.se

Vice Ordförande | Union Vice President, Karl Arthursson - Authorvordf@ths.kth.se

Välkommen till KTH! Men framförallt - välkommen till THS! Många ser tillbaka på sin tid som student som en av de roligaste perioderna i sitt liv. Det finns så mycket du kan göra runtomkring studierna, och möjligheterna kan kännas nästan oändliga!

Året var 1902 och studenterna hade fått nog av att böta 1 kr varje gång de kom sent, vilket idag motsvarar en halv liter punsch. Studenterna tyckte att detta var helt orimligt, gick ihop gentemot KTH och tillsammans lyckades de avskaffa boten. Studenterna insåg vilken kraft de hade när de gick samman och bildade då THS för att kunna driva påverkansarbete med och mot KTH, något vi gör än idag.

Strax efter att kåren startades märktes ett behov för egna lokaler och projektet att skaffa ett eget kårhus påbörjades. Tack vare donationer, kåravgift, snälla lärare och inte minst en snäll kung kunde dörrarna till kårhuset Nymble slås upp 1930. Nymble är därmed både ägt och förvaltat av studentkåren vilket ger oss fantastiska möjligheter. Några saker vi idag erbjuder är ett cafe och restaurang, studielokaler, lokaler till evenemang samt att huset fyra gånger om året, under tentapubarna, förvandlas till Stockholms största nattklubb.

“THS har till huvudsakligt ändamål att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vid Kungliga Tekniska högskolan. THS ska verka för god sammanhållning och kamratskap mellan de studerande vid Kungliga Tekniska högskolan.”

- Syftet ur stadgarna

Förutom att vara en plats där studenter träffas och gör roliga saker tillsammans så jobbar THS också med att förbättra utbildningen på KTH och påminna dem om att tänka på studenternas perspektiv, det är trots allt det som är vårt huvudsakliga uppdrag. Detta görs på alla nivåer, bland annat genom enkätsvar från enskilda studenter, studentrepresentanter i möten med skolorna och studenter som tar studieuppehåll för att arbeta med studentinflytande i ett år.

Vissa har fått för sig att det knappt finns ett studentliv på KTH, men de kunde inte haft mer fel! Redan under hösten kommer du få chansen att ta del av studentlivet på KTH med fester, studentföreningar, spex och massa andra studentikosa saker. Både på kvällar och helger fylls campus och vårt kårhus, Nymble, av studenter som hittar på allt möjligt. Bakom detta ligger massor av engagemang från studenter som anordnar alla aktiviteter och evenemang. Att engagera sig på något sätt ger fantastiska möjligheter att träffa nya människor och att ge studenterna denna möjlighet är bland det viktigaste kåren gör.

Du kan engagera dig genom sektioner, kårföreningar eller varför inte THS centralt som vi är en del av. Du behöver inte heller välja mellan bara en av dem utan mixa, matcha och hoppa fram och tillbaka mellan de olika under dina år. Om du tycker att något verkar intressant skulle vi starkt uppmana dig att testa, det enda vi ångrar är det vi inte testade!

Vi hoppas att du under dina år kommer samla på er massa kunskap, erfarenheter och roliga minnen från åren på KTH. Vi vill även skicka med dig ett stort lycka till och att du ska känner dig varmt välkommen att komma fram och prata med oss när du ser oss i kårhuset eller på något av våra campus.

Vi ser fram emot att träffa dig,

Cornelia och Karl


Publicerad: 2022-08-17

Ansvarig utgivare: Raquel Frescia
© 2008 - 2024 Osqledaren.