Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus
Podcasts
Insändare

Quarnivalen INSTÄLLD

Celeste Holm - Authorceleste.holm@osqledaren.se

Carl Järmyr Eriksson - Illustratorosqledaren@ths.kth.se

Den 17 mars beslutade Quarnevalsstaben att på grund av de rådande omständigheterna ställa in Quarnevalen 2020. Det finns inte ord nog att beskriva sorgen och besvikelsen vi alla känner, även om det tyvärr inte fanns något annat alternativ.

Men frukta icke! Trots att självaste quarnevalståget inte kommer att äga rum, finns det ändå några sätt att uppleva Quarneval i karantän. Det är förstås långt ifrån samma sak som att faktiskt vara där, men förhoppningsvis kan det hjälpa oss att hantera vår förtvivlan.


1. Titta på gamla Quarnevaler

På Youtube finns det en hel del videos av gamla Quarnevalsår som går så långt bak som 1993. Där kan du hitta videos av hela tåg, vinnande bidrag eller klipp från byggplatsen. Eller varför inte titta på lite Squvalp-klipp?


På kanalen QTV kan du dessutom se en 80 minuter lång gammal live-stream av Quarnevalståget 2017 med kommentatorer, om du är riktigt nostalgisk.


2. Läs gamla BRUX-anvisningar

På Quarnevalens hemsida kan du hitta BRUX-anvisningarna från 2017 och 2014. Utöver att få dig ett gott skratt kan du läsa om Quarnevalens historia, tävlingskategorier och den upprymmande sanningen om KTH som gömmer sig i den gamla 20-lappen.


3. Skicka kärleksmeddelanden till Staben

Det här kanske inte hjälper så mycket att uppleva Quarnevalen på distans, men om det är något års Quarnevalsstab som förtjänar lite extra kärlek så är det definitivt årets. Ingen är nog lika besviken som de som planerat under hela terminen och gjort allt för att skapa historiens bästa Quarneval. Send them some love. <3


Det finns faktiskt ett sätt kvar att uppleva Quarnevalen som jag inte ännu har nämnt. Allt vi behöver göra för att Quarnevalen ska kunna äga rum trots omständigheterna är ju att skapa EN VIRTUELL QUARNEVAL. Nedan följer några förslag på hur detta skulle kunna realiseras:


1. Varje bidrag samlas i ett zoom-möte

Deltagarna i varje lag startar ett zoom-möte. Mötets ”host” får i uppdrag att med sin dator eller telefon gå hela Quarnevalens färdväg. Varje person i tåget håller sig på ungefär 5 meters avstånd till nästa deltagare (viktigt med social distansering).

Fördelar: Enda alternativet där man (typ) kan gå längs med Quarnevalens faktiska färdväg

Nackdelar: Det finns inget sätt att visa upp sitt bidrag.


2. En animation med CAD-modeller av varje bidrag

Varje lag får göra en CAD-modell av sitt bidrag (kanske i ett zoom-möte?) och staben sätter sedan ihop en animation med alla bidrag som går i ett tåg.

Fördelar: CAD-modellerna kan potentiellt bli väldigt lika de verkliga bidragen. Allmänheten kan också få ta del av animationen och se distans-Quarnevaltåget.

Nackdelar: Mycket arbete. Lagen som är med i tåget får inte riktigt chansen att ”gå” i tåget.


3. Minecraft edition

Staben bygger en Minecraft-server som ser exakt ut som Stockholm och Quarnevalens färdväg, varje lag bygger sitt bidrag och tåget startar 9 maj kl 14.08 som planerat.


Fördelar: Man kan göra en byggplats, alla kan ”gå” i tåget, man kan visa upp sina bidrag, färdvägen är så nära den riktiga som det går, varför har ingen kommit på detta tidigare?

Nackdelar: Inga


Publicerad: 2020-04-27

Twitter logo

Ansvarig utgivare: Cornelia Thane
© 2008 - 2020 Osqledaren.