Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Om pariserhjul

Mottagningssamordnare | Reception Coordinator, Filippa Larsson - Authormottagning@ths.kth.se

Visste du att så fort mottagningen tagit slut så börjar arbetet med nästa? För dig som engagerat dig i mottagningen som mottagare kanske det är en självklarhet, men jag minns själv hur förvånad jag var när jag förstod att mottagningen är som ett pariserhjul, och det slutar aldrig snurra.

Om vi fortsätter med analogin om pariserhjul, så ser nog de flesta mottagningen som höjdpunkten av hjulet. Det är där man ser den vackra utsikten, kanske får lite pirr i benen när man tar en glimt ner till marken. Men vad är nästa steg?

Jo, nästa steg är torrt sagt “utvärdering”. Du som är ny student känner förhoppningsvis vagt igen ett mejl om någon utvärdering som skickades ut tidigare under hösten, i anslutning med att din mottagning avslutades.

Förhoppningsvis så inte bara såg du mejlet, utan fyllde även i enkäten. Det är genom den som vi försöker lista ut, för att dra analogin långt förbi sin spets, hur högt pariserhjulet nådde i år, var det någon korg som hade trasig säten, och – gud förbjude, var det någon som föll ur sin korg och skadade sig?

Så nu kanske du tänker: “jo, jag kommer tydligt ihåg att jag fyllde i den där utvärderingen”. Grattis! Du är en av När du fyllde i utvärderingen var du såklart helt anonym, och ingen kan spåra hur just du svarade i utvärderingen. Men vad hände sen? Några olika saker: en sammanfattning av statistiken från utvärderingen för din sektion har skickats till mottagningsansvariga för din sektion, en rapport utifrån den globala statistiken håller på att sammanställas och kommer bli tillgänglig när den är klar för den som är nyfiken, samt såklart att resultaten i råform fortsatt utgör ett underlag för beslut kring framtida mottagningar.

Men för den som inte kan bärga sig, eller som vet med sig att den inte kommer palla att sitta och gå igenom en hel rapport bjuds det redan nu på lite grafer från resultaten av enkäten. Först kanske man undrar, vad tycker de nyantagna om mottagningen egentligen?

Verkar som att den är ganska populär! Sen kanske man undrar, hur mycket av mottagningen deltog de i?

Medianen deltog alltså i mycket, men inte allt av mottagningen. Men, vad har mottagningen haft för värde för de som deltog?

Det verkar som att det inte finns något tvivel bland de som svarade på enkäten att mottagningen hjälpt till med det sociala livet, men åsikterna är mer spridda kring huruvida den hjälpt till i studierna. Det skulle vara intressant att veta om konsensus skulle kristallisera sig om man ställde samma fråga längre in i studietiden!

Publicerad: 2022-12-12

Ansvarig utgivare: Raquel Frescia
© 2008 - 2024 Osqledaren.