Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Historisk säsong för KTH FC

Adam Särnell - Authorsarnell@kth.se

KTH FC - Photographerosqledaren@ths.kth.se

Flest poäng, överlägsen målskillnad och en 4–1-vinst mot rivalerna Handelshögskolan. Få saker kunde ha gått bättre för KTH FCs herrar denna säsong som för första gången i fotbollsklubbens historia kliver upp i division 5.

Herrarnas säsong startade på bästa möjliga sätt med 5 (!) raka vinster och serievinsten var avgjord redan i den näst sista omgången. Det var då KTH FC slog Sampierdarenese med 5–1, samma dag som konkurrenterna i toppstriden, Torstens Lärjungar, spelade oavgjort och därmed förlorade titelracet. Osqledaren har varit i kontakt med Theo Giannoglou, lagledare för herrarna och vice ordförande på KTH FC, som berättade mer om säsongen:


“Det har varit en väldigt lyckad säsong för oss! Vi har ett lag med väldigt många duktiga spelare men för att vinna serien krävs det mer än bara individuell kvalitet. Vi visade även på bra spel och bra mentalitet i majoriteten av matcherna denna säsong. Det var ett flertal matcher där vi låg i underläge men med den kämparanda vi hade lyckades vi vända och vinna dessa matcher. Något som har fungerat mindre bra är vårt försvar vid fasta situationer. Majoriteten av insläppta mål denna säsong kommer från hörnor eller frisparkar så det finns definitivt saker att förbättra.”


På frågan om tankarna inför nästa säsong svarar Giannoglou:


“Division 5 är okänd mark för oss men vi förväntar oss många tuffa matcher. Till nästa säsong räknar vi med att behålla kvalitén i truppen men att även värva in nya talanger. Därför hoppas vi att så många som möjligt anmäler sig till våra tryouts så att vi kan ta in nya duktiga spelare. Om man inte är intresserad av att spela tycker vi att det hade varit kul om fler studenter kom och hejade på oss under våra matcher. En grupp ultras hade inte varit helt fel!”


Även KTH FCs damer har gjort en gedigen insats den här säsongen i division 5, där tre vinster på sex spelade matcher resulterade i en femteplats. Med flera nya spelarvärvningar och som enda lag att slå serievinnarna Saltjöbaden så är det mycket som pekar på att nästa säsong kommer ha mycket att erbjuda. KTH FCs ordförande, tillika damernas lagledare, Rondek Salim delgav sin syn på den gångna säsongen:


“Först och främst kan säsongen sammanfattas som otroligt positiv, engagemanget har varit stort från spelarna i laget. Vi inledde säsongen med en del nya spelare, vilket har gjort att vi har kunnat effektivisera träningarna samt kunnat delta i samtliga matcher med tillräckligt antal avbytare. Tillskottet av nya spelare har även resulterat i ett mer peppat och självsäkert lag där vi vågat ta för oss mer. Detta har i sin tur bidragit till fler vinster under säsongen. Det som har varit en utmaning under säsongen har varit att lära känna varandras spel på så få träningar. Våra motståndare har haft ett övertag i den aspekten eftersom att dem tränat ihop under en längre tid.”


Även Salim delade med sig av sina tankar kring den kommande säsongen:


“Vi går in i nästa säsong väldigt taggade och är redo för vad säsongen har att erbjuda. Nu när gamla och nya spelare har fått träna ihop en längre tid och är mer samspelta så tror vi att nästa säsong kommer innebära fler vinster. Vi hoppas och tror även att lagets självförtroende och positivitet kommer att hålla i sig. Vi hoppas såklart också kunna locka till oss ännu fler spelare så jag rekommenderar alla som är intresserade av fotboll att iallafall komma på tryouts och testa på!”


För matchreferat, serietabeller och mer information:

Instagram

Facebook

Website

Tabeller, sök på Tekniska Högskolan FC


Publicerad: 2021-12-08

Ansvarig utgivare: Benjamin Javitz
© 2008 - 2023 Osqledaren.