Samhälle
Kultur
OL Gräver
Underhållning
På Campus

Hejdå studentlivet! Jag kommer att sakna dig.

Carl Housten - Authorcarl.housten@osqledaren.se

Känslan att se studentrörelsen väckas till liv igen efter corona var helt underbar. Åter igen smockfyllda anslagstavlor, dubbelbokade kvällar och tomt i plånboken. Livet som student är inte en dans på rosor, men ändå finns det mycket att hålla kärt.

Studentrörelsen har en fantastisk kraft att engagera, och fortleva genom de värsta kriserna. Fastän alla har ett heltidsämbete [plugg] är det många som engagerar sig och möjliggör att vi ska kunna uppleva makalöst stora tillställningar.

Redan under mottagningen, min egna alltså, visste jag att mina erfarenheter på KTH skulle prägla mig livet ut. Jag minns första gången jag gick på eftersläpp efter en gasque, hur mina klasskamrater uppmuntrade mig till att våga mig ut på dansgolvet. Jag minns också mitt första ledaruppdrag, då jag skulle få ansvara för kostym och smink i mitt spex. Utan att då egentligen veta vad ett spex var eller hur man sminkar någon. Jag tror inte att jag är den enda som har fått växa in i mig själv under min studietid.

Man får leta länge för att hitta andra ideella krafter som anordnar lika stora fester, arbetsmarknadsmässor och kulturtillställningar som vi gör.

Kanske mest märkvärdigt av allt är att vi gör alla dessa saker samtidigt. Var annars hittar man två arkitekter, en lärare och en datalog som arrangerar en fest? Eller en teolog, och några teknologer som sätter upp teater tillsammans? Vi rör oss i en unik miljö som mest låter som bellmansskämt när man beskriver den.

Just därför kommer jag verkligen att sakna studentrörelsen, särskilt min tid med Osqledaren. Att få tillägna ett helt år till sitt engagemang är något alldeles särskilt, och något som jag rekommenderar alla att göra. Det är i lika stora delar otroligt roligt och utvecklande. Men det här är den sista tidningen som jag är med och gör, och mitt sista hurra som student. Jag väldigt tacksam för all kunskap jag fått under min tid på KTH. Men framförallt är jag tacksam för alla vänner och erfarenheter jag fått genom mina engagemang på Kåren och hos min sektion.

Tack för allt!

Publicerad: 2022-06-08

Ansvarig utgivare: Raquel Frescia
© 2008 - 2024 Osqledaren.